Blog

Des: v mysli vraha

Dennis Nilsen byl navenek skutečně obyčejným člověkem. Pracoval jako úředník, v minulosti sloužil v armádě a také jako policista, ale pod touto seriózní maskou se skrývala temná mysl. Nilsen byl sériový vrah, který v letech 1978 až 1983 připravil v Londýně o život až 15 mužů. Jeho zvrácené hry byly odhaleny, až když se v novém bytě pokusil spláchnout lidské ostatky do záchodu, čímž ucpal odtok a přilákal pozornost policie.

Temný seriál Des odhaluje brutální stránku Dennise Nilsena. Nahlédněte do mysli sériového vraha a pokuste se pochopit, jak se z někoho, kdo na první pohled působí zcela obyčejně, může stát zrůdný vrah. Des nás zavede přímo do srdce tohoto děsivého příběhu a umožní nám nahlédnout do Nilsenovy mysli.

Des vás také zavede do světa policisty Petera Jaye a spisovatele Briana Masterse. Jay, policista, který Nilsena zatkl, je pevně přesvědčen o spravedlnosti a byl odhodlán postavit Nilsena před soud a zajistit, aby Nilsenovy zločiny nebyly přehlédnuty. Masters zase napsal knihu “Zabíjení pro obchod”, která byla hlavní předlohou pro seriál. Právě Masters ve zmíněné knize analyzuje Nilsenovo chování a umožňuje nám proniknout do jeho mysli a pochopit, co ho k jeho zločinům vedlo.

Díky Davidu Tennantovi a jeho hereckému výkonu získáme přesvědčivý a napínavý pohled do tajemství Dennise Nilsena. Jeho interpretace je tak silná a pravdivá, že nás nutí přemýšlet o lidské povaze a o tom, co člověka může vést k tak extrémním činům.

Trailer

Program



Kde nás sledovat

Souhrn

Des – v mysli vraha

Kriminální drama podle skutečných událostí zaměřené na jednoho z nejznámějších sériových vrahů v historii Velké Británie, Dennise Nilsena. Nilsen, známý jako tzv. laskavý vrah, byl místní úředník, který v letech 1978-1983 pět let vraždil chlapce a mladé muže, které potkával v ulicích Soho. Nilsen byl po svém zatčení překvapivě upřímný a ke všem patnácti vraždám se v policejním autě venku před svým bytem otevřeně přiznal. Nicméně, což vyšetřující detektivy přivedlo k zoufalství, si nedokázal vzpomenout na jméno žádné ze svých obětí. Takže policie zahájila největší vyšetřování v dějinách Velké Británie. Můžeme někdy skutečně pochopit mysl psychopatického vraha a jakou cenu zaplatíme, když se o to pokusíme?

Související programy