Blog

Císařovna Sisi je zpět – v novém zpracování populárního příběhu!

Slavná rakouská filmová trilogie o císařovně Sisi režiséra Ernsta Marischky, od jejíž premiéry uplynulo přes 65 let, se dočkala nového a moderního zpracování. Již během vánočných svátků přinese televizní stanice Epic Drama exkluzivní premiéru nového šestidílného televizního seriálu Sisi.

Původní trilogie proslavila herečku německo-francouzského původu Romy Schneiderovou, která se většině z nás vybaví ve spojení s reálnou postavou Alžbety Bavorské. V nejnovějším zpracování seriálu má podobný potenciál doposud neznáma a charismatická herečka Dominique Devenport.

Nová verze seriálu se kromě Rakouska natáčela také v Litvě, Lotyšsku i Maďarsku a soustředila se na Alžbětino mládí. Na její seznámení a milostnou aférku s císařem, její pokusy zapadnout do rigidního rakouského dvora i její neustálou konfrontaci s tchyní – arcivévodkyní Žofií Bavorskou.

Mladá Alžběta se u dvora nakonec prosadila také jako manželka i  matka. Dokonce se jí dařilo i na diplomatickém poli, když v roce 1867 do značné míry přispěla ke vzniku  Rakousko-Uherské monarchie. Štáb se při tvorbě seriálu soustředil nejen na historickou přesnost, ale také na prostředí a kostýmy, které měly dokonale odpovídat druhé polovině 19. století. Přesto se nejedná jen o nějaké prosté dobové drama, ale právě díky postavě Sisi je zde přesah i do dnešní doby. Sebevědomá, moderní žena, jakou postava císařovny Alžběty Bavorské je, se zabývá tématy jako rodinná láska, nezávislost, sebeuvědomění a svobodná vůle.

Sisi podle Dominique Devenport byla pod neustálým tlakem, protože se už v mladém věku ocitla v prostředí, které bylo plné omezení. Musela být navíc osamělá, protože její manžel byl velmi vytížený politickými povinnostmi.  Příběh Sisi tak odhaluje reálnější představu o životech princezen, královen, císařoven na zámcích či palácích, které prožívaly  život ve zlatých klecích.

Seriál Sisi vypráví příběh mladé, sebevědomé dívky, která se z této zlaté klece dokázala vymanit a stala se jednou z nejpopulárnějších ikon své doby v celé Evropě.

Trailer

Program



Kde nás sledovat

Souhrn

Císařovna Sisi je zpět! V novém šatě

Slavná rakouská filmová trilogie o císařovně Sisi režiséra Ernsta Marischky, od jejíž premiéry loni uplynulo už 65 let, se dočkala dalšího remaku. Již během vánočných svátků přinese televizní stanice Epic Drama exkluzívní premiéru nového šestidílného televizního seriálu Sisi. Původní trilogie proslavila herečku německo-francouzského původu Romy Schneiderovou, která se vícerým neodmyslitelně spájí s reálnou postavou Alžbety Bavorské. V nejnovějším seriálu má podobný potenciál dostat se na vrchol doposud neznáma hvězdička Dominique Devenport.

Související programy