Blog

Dům snů: Vzestupy a pády Berlína po první světové válce

Jedna z největších německých televizních inscenací posledních let se na obrazovce objeví letos v září. Nejnovější dramatický seriál bude popisovat každodenní zkoušky a strasti velkého množství postav, z nichž některé jsou založeny na skutečných lidech z Berlína 20. let minulého století.

Berlín 20. let minulého století byl poznamenán chudobou a kriminalitou. Děj tohoto seriálu začíná příběhem mladé dívky jménem Vicky. Ta přijíždí do města z venkova a hledá si práci. Její naděje a sny jsou však zmařeny, nemá kde bydlet a nemá nic, co by si mohla dovolit. Najde si práci jako prodavačka v nově založeném obchodním domě: Jonass. Seriál postupně rozvíjí témata, jako jsou třídní a genderové rozdíly, chudoba, válkou zničené čtvrti, rodinná traumata, mladá láska a silný pocit naděje do budoucna.

V roly Vicky se představí Naemi Florez. Jejího milostného partnera Harryho ztvárnil Ludwig Simon. Dále hrají Alexander Scheer, Nina Kunzendorf, Valery Tscheplanowa, Amy Benkenstein, Paul Zichner a Samuel Finzi. Režie v rukou Sherry Hormann (“Altes Land”, “Wir Lieben das Leben”) a Umut Dağ (“Vienna Blood”, “Tatort”). Seriál vychází z románu ‘Torstraße 1’ z roku 2012, jehož autorkou je oceňovaná spisovatelka Sybil Volks.

Natáčení začalo v roce 2021 a trvalo devět měsíců. Byl to náročný rok pro zahájení jakéhokoli televizního projektu, pokud vůbec nějaký byl. Producenti Uwe Urbas, Michael Polle a Stefan Arndt se postavili všem výzvám čelem: “Tímto projektem jsme chtěli zůstat věrni naší filozofii vyrábět emotivní příběhy pro mezinárodní trh z Německa. Proto pro nás bylo od začátku důležité natáčet na místě v Scheunenviertelu, a ne ve studiu. Rozhodnutí, které pro nás představovalo velkou výzvu. Zvláště v pandemické době a zejména pokud chcete čelit tomu, že historické produkce se z finančních – a mezitím i personálních – důvodů natáčejí téměř výhradně v zahraničí.”

Trailer

Program



Kde nás sledovat

Souhrn

Dům snů

Související programy